Levis 501Z - 1954

Under 1950 talet gjorde de rebelliska ungdomarna uppror mot det Amerikanska samhället, och tack vare personer som Marlon Brando i  filmen The Wild One som gav jeansen men i synnerhet Levis 501 en iconstatus.

 

I mitten på 50-talet komme jeansförsäljningen igång på östkusten då jeansen till mesta dels användes i väststaterna (sen jeansens start 1873 hade det inte förekommit någon försäljning på östkusten) Många hade tagit del av jeansens knappgylf när ranchägarna under 30-talet öppnade sina dörrar och erbjöd lite vilda västern åt östaterna.  Men majoriteten av på öst hade aldrig varit med om fenomenet knappgylf så därför introducerade Levis 501Z (zipper) för att nå ut till den stora massan. Den hade allt som vana bärare hade lärt sig älska, siluetten, de tuffa flexibla materialet, nitarna o.s.v. Återförsäljare hade både 501 och 501z så alla kunde hitta sitt favoritpar

 

Eftersom all denim på den tiden kom i rå denim vilket resulterar i att den krymper ca 2-3 cm på längden och vid midjan efter tvätt. Så beröm till Levis som uppfinner uttrycket ”shrink-to-fit” och tar patent på det.

 

501Z hade många fans och 1967 ändrades namnet på den till 502 och fanns kvar i produktion till 1976 då den fick se sig slagen av förkrymta jeans som började komma till produktion.

 

Levis 501Z – 1954 - Design Detaljer


-Cone Mills 12oz red selvage denim (14oz efter tvätt)


-Dragkedja


-Bakfickor med ”hidden rivets” (döljda nitar)


-Two Horse läder patch


-Ensidig stort ”E” red tab


 

 

 



Synd bara att det va fel på midjeknappen på mitt par så att den lossna, och eftersom de här va nesänkta från ordinarie pris och sista i min storlek så va ja tvungen att behålla dom. Visst, LVC jeansen handlar om detaljer o genuinitet men knappen inte värd mellanskillnaden mellan ordinarie pris 1899:- och de 1299:- jag betala för dom. Glöm det. Jag ska ändå behålla de här till graven.



Dragkedja




Levis "Big E"


Ensidig red tab


Hidden rivets













/Danko


Weekly update

Snart är det Mars, månaden då God of War 3 kommer till hyllorna, och som jag har skrivit tidigare så är jag förväntansfull, och man får inte mindre pirr i fingertopparna av att se en tio min lång intervju med folk bakom spelet, och inbakad med en hel del gameplay. Äntligen är det någon spelutverklare som pressar lite kräm ur PS3:an!



Frågan: Har du nå åsikter om God of War 3? kommer du skaffa det om du har PS3?

* * *

Kan be om ursäkt för att jag har varit dålig på updatera, men har haft finbesök av min flickvän några dagar så att sätta sig o researcha i timmar är inte aktuellt. Men kan berätta att i veckan siktar jag på att lägga upp många intressanta inlägg. Stay tuned.

* * *
Som några av er som bor i Umeå kanske vet så är det bokrea på Bokia, jag som vanligt vill ha allt, bland annat SAS Elitstyrka, Slash biografi och till och med boken om Da Vincis jävla anteckningar (tänk att ha den stående på hyllan, tänkte jag medans jag drog handen framför mig längs horisonten), sen kom jag ihåg att jag har svårt att läsa klart en bok utan att påbörja en ny för att sen avsluta allt i en enorm explosion och lägga allt på hyllan, glöm det. Lyckades därimot ta mig därifrån helskinnad med boken Dödens Änglar, boken som handlar om Hells Angels och dess historia om att på 50-talet gå från utstötta outsiders på motorcykel, till att bli USA:s största kriminela exportvara.

"För första gången har polisutredningar från flera världsdelar ställts samman. Författarna har intervjuat poliser som levt som infiltratörer inne i organisationen, och de berättar här öppet om verkligheten innanför och skräcken de upplevde.
Resultatet har blivit en skrämmande men fascinerande berättelse om droghandel, utpressning, rån, våld, starka hierarkier och hat. Om en sluten värld med helt egna lagar och egen moral"
- Bokens baksida



* * *

I helgen får jag besök av polaren Thomas från Skellefteå så det blir nog inte så mycket framför datorn, men jag har några mindre inlägg som ska postas under helgen, så stay tuned.


/Danko

Angry Video Game Nerd

Förkortat AVGN och även i vissa internetkretsar kallad The Nerd. Det är en karraktär skapad av James D. Rolfe. Hette från början Angry Nintendo Nerd men bytte för att försöka unvika juridiska problem med Nintendos Trademark.

 

 

James .D Rolfe, vars stora passion i livet handlade om att göra filmer, det va de han älskade. Men han började (som ni kan se i filmen nedan) att ta kort med en vanlig kamera - framkalla dom (på det gamla sättet, man skickar in o.s.v) och sätta in dom i en fotopärm med text så det blir som en "storyboard" (osäker på indusritermen) Och det va innan han fick tag på videokameran på 90-talet. Han använde familjens videokamera så pass mycket att man kunde tro att det va hans, och en videokamera på den tiden va dyra saker, speciellt för en som är 13 år. De närmare två hundra filmerna från tiden som barn tills äldre dagar la han upp på sin sida Cinemassacre.com. Hans 200:ade film är den nedanför där han ger en tillbakablick på hur hårt han arbetade för att göra filmer innan datorn komme in i hans liv.

 

Man kan inte låta bli att känna empati för hans slit med sina filmer, se så förstår du!

 

Med ett genuinet tv-spelsintresse gjorde han som mest bara för skoj för sina kompisar ett sidoprojekt en genomgång av NES-spelet Castlevnia II: Simon’s Quest som han la upp på cinemassacre.com 2004. Efter lovord för den recensionen bestämde han sig för att göra en recension av sitt mest hatade spel Dr. Jekyll and Mr. Hyde, med en överdiven användning av könsord, svordomar och obscena gester föddes The Angry Video Game Nerd. Hans polare Mike Makei insisterade på att James skulle lägga upp dom på youtube.com. Vilket han gjorde, 2006.




James D Rolfes bittra, lättretliga och vulgära karraktär gjorde succé genom att nå ut till alla retrogamers och med en lite humor poängtera alla idiotiska, ologiska och ibland nästintill omöjliga delar och sektioner ur spelen som så många därute kunde relatera till.

 

Jag komme först i kontakt med J.D Rolfe genom Cinemassacre 200 videon (videon ovan) och det va ingan annan än Jörgen som introducerade mig för honom för nästan två år sen, och indirekt vidare till AVGN. Och jag minns att det va avsnitt nummer 5 i ordningen med NES spelet Teenage Mutant Ninja Turtles som fick mig hooked på AVGN, och  jag är inte den enda.

 

Här följer några utmärkningar som han fått från youtube.com

 

#34 - Med flest prenumerationer (Hela perioden) - Globalt
#10 - Med flest prenumerationer (Hela perioden) - Regissörer - Globalt
#48 - Mest sedda (Den här veckan) - Regissörer - Globalt
#47 - Mest sedda (Den här månaden) - Regissörer - Globalt
#68 - Mest sedda (Hela perioden) - Globalt
#30 - Mest sedda (Hela perioden) - Regissörer - Globalt

 

Här kommer några som jag tycker är värda att se, det finns fler också men tar ett tag att leta upp alla. Enjoy!

 

Teenage Mutant Ninja Turtles. Möjligen den första avsnittet jag såg därför den som fick mig hooked.

 

Super Mario Bros 3 och The Wizard. Gillar delen med The Wizard genomgången. Kan tillägga att AVGN fick tillslut en introlåt, och som ni kan se så är de lite kul med alla remakes av övriga nerds!

* Han ger en genomgång av Nintendos Powerglove i ett avsnitt som ni hittar Här!

 

Och om ni fortfarande tycker om AVGN så kan ni klicka Här! för att komma till hans youtube profil

 

-Vissa tycker att hans överdivna svordomar kan verka mycket, vilket jag kan förstå men inget jag stör mig på, Gör du? Har du något favoritavsnitt? Eller är det här kanske en ny upplevelse för dig?

 

/Danko


Blue Highway Jeans

Det här är ett inlägg där bilderna gör jobbet, se o njut.


"Vid nyårskiftet fick dom chansen att tillverka 10 par som skulle säljas på Sivletto i Stockholm. Med mycket bilder från arbetet så fick vi följa med bakom dörrarna till Blue Highway." - Danko


 

När man har ett intresse, i mitt fall allt som har med denim att göra, så samlar man på sig så mycket information som möjligt inom ämnet och det är då man tackar bloggar, nu har man en hel del som på ett eller annat sätt har något med denim att göra. En av dem är Blue Highways blogg. Två bröder från Eskilstuna som båda jobbar som jeansansvariga på varsitt JC. Deras blogg visar med bilder från deras resor genom eBay och U.S.A efter vintage denim. Och inte nog med det så har dom tagit sin denimfascination en nivå längre och börja tillverka egna jeans. Hade jag känt dom bättre hade jag frågat, hur fan hade ni tid? men ja antar att det svaret får vänta.

 

Vid nyårskiftet fick dom chansen att tillverka 10 par som skulle säljas på Sivletto i Stockholm. Med mycket bilder från arbetet så fick vi följa med bakom dörrarna till Blue Highway. Projektet vart klart enligt planerna och släpptes officiellt nu i Lördags (20/2) Jag personligen ser jeansen som ett samlarobjekt, för det är inget tvivel om att bröderna har lagt ner hela sin själ i sveriges kanske mest limiterade jeans, och förutom materialet är allting handgjort!

 

 

 

 

 

Denimtyget är 29 inch brett 16oz redline selvage som bröderna fick tag på via eBay, samma gäller för Amoskeag-tyget som dom använder på i bakfickorna. Amoskeag som även var denimleverantör till Levi´s fram till 1915 efter det använde sig Levi´s enbart denim från Cone Mills. Amoskeag gick i konkurs 1935.

 

Annan intressant info är att alla knapparna har pressats dit med handmaskin, nitarna i koppar har slagits fast med hammare och jeansen är sydda med en Single stitch maskin som tydligen ska vara ett pillergöra så bara den maskinen ger just ditt par jeans en speciell touch, överlocksömmarna är gjorda med en Singer black-top maskin som är från 1920-30-talet. Dom har även en egen brännare för läderpatchen.

 

 

 

 

 

Amoskeag-tyget, skulle vilja ha en skjorta i det här mönstret.

 

 

 

 

Passformen är rak med normal midja som hämtar inspiration från 40/50-talet. Storlekarna är 28-34, 30-34, 32-34 (3 st), 34-34 (2 st) 36-34 (2 st) och ligger på 2500kr. Idag(22/2) finns det bara kvar 30-34, 32-34 och 36-34 så skynda skynda, direktlänk till Sivlettos onlineshop finns Här.

 

 

 

 

 

Något som jag värderar väldigt högt förutom vintage denim är genuint hantverk. Jag vill att det paret jeansen som jag bär har en historia. Och Blue Highway är ett sånt par jeans. Och hade det inte varit för att jag är fattigast i världen hade jag definitivt plockat upp ett par.

Något säger mig att dom på Blue Highway kommer att lyckas med att nå vad deras mål nu är, men jag hoppas dom i fortsättningen kommer hålla produktionen på en så här nivå, Sverige har bra jeansmärken att skryta över men ingen av dem kan vad jag vet skryta med genuint hantverk iform av handgjorda jeans, något som ligger rätt i tiden.

Så med det sagt kan jag alltid rekommendera dig kära läsare, att plocka upp ett par av de 10 första Blue Highway jeans.

 

/Danko

 

Källor: Blue Highways Blogg * Sivletto * Denimdyrkaren


Nya Evisu, SS10

Evisu som varumärke ska ha mycket ”cred” för in inverkan i den japanska ”Replica movment” vars grund vision är vintagedenim. Evisu är också ett av de fem inofficiella medlemmarna i de som i jeansvärlden kallas för Osaka Five (Evisu, Warehouse, Fullcount, Denime, Studio d’Artisan) som är de mest inflytelserika och respekterade denimmärkerna i den japanska denimhistorien.

 

 

 

 

Evisu grundades 1991 i Osaka, Japan av Hidehiko Yamane som hade en passion för vintage jeans och den klassiska Levis 501 från 1944, det är även därifrån han blev inspirerad till att handmåla ”Fiskmås”-logotypen då 501:an från 1944 hade på grund av materialbrist från WW2 handmålade trademarksömmar på bakfickorna.

 

Med känsla för detaljer och  kvalité vart de en succé för den Casual denim-bäraren och i slutet på 90-talet va Evisu världens mest sålda jeans över 100$

 

alla bilder är nya Evisu jeans

Jag minns själv när jag gick första åren på gymnasiet när man såg lösa Evisu jeans med loggan målad över hela bakdelen, jag personligen tyckte det va skitfult, och även fast ingen sa det rakt ut så  va det mycket status inbakat i dom, med tanke på att alla visste att dom va sjukt dyra, ett pris som man på den tiden inte alls kunde föreställa sig lägga på ett par jeans. Men det tog inte lång tid efter innan Staaan (Skellefteå) svämmade över med fejkade Evisu jeans, polare som kom med ett par från bulgarien efter semestern eller bara köpt ett par på en marknad. Tillslut trodde man att alla va fejk och Evisu försvann snabbt från min värld.

 

 

 

2006 stötte Evisu på en del problem, Yamane anklagades tillsammans med två andra av hans företag att döja mer än 500 miljoner yen av inkomsterna och försökt ungå 160 miljoner yen i skatt under tre års tid.

 

Men under 2009 gick Evisu genom en extreme home makeover och Scott Morrison med en hel del lyckade varumärken i bagaget tillsattes som VD och Creative Director.

 

Nystarten av Evisu lägger fokusen på kvalite, hantverk och äkthet som gjorde dom till de mest populära jeansen på slutet på 90-talet och de nya kollektionerna kommer att göras lite ”cleanare” sett till både passform och utseende, till skillnad från den grundläggande visionen av Evisus skapare Hidehiko Yamane som använde sig av mycket färger och skrikande logotyper

 

Den nya kollektionen kommer att bestå av tre  delar.

 

Evisu Genes som kommer att ligga på 1100 – 1500 kronor.

Tänk nu-tid, modern, en mer ampassningsbar gällande passform, slitningar.

 

Evisu 1500 – 2000 kr

Tar en tillbaka i tiden, vintage plagg sett ur Evisus ögon.

 

Private Stock 4500 – 5300 kr

Är Vintage - Replica. och kommer att bestå av numrerade ”one-of-a-kind” kvalitéer, handfärgade logotyper och unika detaljer som brännmärken från tändare och handfägade knappar. Ju mer handgjort desto högre värde, så är det med de mesta här i världen.

 

 

De lilla jag har sett av bilderna så tycker jag jeansen verkar intressanta och skulle absolut kunna tänka mig spendera pengar på ett par.

 

/Danko

 

Va är ditt minne av Evisu? och va tror/tycker du om de nya kollektionerna?

 

Källor: Denimaniac.com * Evisu International * Cyanatrendland.com * Blenderagency.blogspot

 


Altamont Speedway Free Festival

Woodstock hade blivit en succé på östkusten den 15 – 18 Augusti 1969 så bestämdes det att det skulle bli en en liknande gratis-festival 6 December på andra sidan landet, norra Kalifornien. Festivalen hette Altamont Speedway Free Festival och kom att kallas för "The dead of the Hippie era".


 

Tanken va att festivalen skulle hållas på Golden Gate Park i San Francisco men det funkade inte på grund av kolliderande scheman med San Francisco 49ers fotbollsmatch på Kezar Stadium som också finns i den parken. Plötsligt vart allting väldigt stressigt, efter yttligare en flytt från Sears Point Raceway så hamnade Festivalen på Altamont Speedway. Läget var långt ifrån optimalt , till skillnad från Sears Point så låg Altamont i botten på en sluttning, och med 400’000 besökare så skulle de innebära ett enormt tryck mot bland annat scenen som bara var 1 meter hög.

 

 

Efter allt kaos med festivalplatsen anlitades ingen annan än självaste Hells Angels som ordningsvakter, vars  jobb va att hålla tillbaka folkmassan från scen och se till att ingen mixtrade med ljudutrusningarna och det sägs att The Rolling Stones betalade dom 500$ värde i öl för besväret. Mitt uppe i Rolling Stones låt ”Sympathy For The Devil” blir det bråkigt framför scen och en ung man vid man Meredith Hunter drar fram ett vapen och Hells Angels Alan Passaro springer fram och parrerar pistolen med vänster och knivhugger honom två gånger med högern och att Hells Angels sen stampat Hunter så mycket att de ledde tills hans död. Obduktionen visar att Hunter va hög på methamphetamine. Vissa antyder att de Hells Angels gjorde va självförsvar, vilket fall som hellst så fick dom väldigt mycket kritik för Hunters död.

Utöver Hunter dog även 4 andra, och festivalen va en genomgående stökig tillställning. Sonny Barger (dåvarande President i Hells Angels som jag kommer skriva några rader om senare) påstår att han under tumultet satt en pistol i Keith Richards sida och sagt ”You keep fuckin’ playing or you’re dead”


The Rolling Stones - Sympathy For The Devil - Altamont Speedway - en video under tumultet då Meredith Hunter mördades


 

 

Om Woodstock som var bara några månader tidigare alltid har liknats med ledorden ”peace and love” så har Altamont liknats med dess motsatta och sägs vara slutet på hela hippie eran då man efter festivalen totalförbjöd gratis festivaler. Robert Christgau en känd musikkritiker skrev 1972 -"Writers focus on Altamont not because it brought on the end of an era but because it provided such a complex metaphor for the way an era ended"

 

Det va de perfekta slutet, sista månaden på sista året på det mest händelserika deceniet ever!


/Danko



Danko Jones kommer med nytt!

Danko Jones släpper en ny skiva den 10-14e maj som heter "Below The Belt".

Gruppen bildades 1996 i Kanada består av tre personer Danko Jones (sångare, gitarr) JC (basgitarr) Dan Cornelius (trummor).
Danko Jones
har väl inte riktigt fått något stort genombrott i musikvärlden, i början av deras karriär spelade dom som galningar i nordöstra USA och Kanada utan att få ett kvitto i form av ett skivkontrakt för sin talang.
Det va tack vare ett Svenskt skivbolag som heter Bad Taste Records som 2001 plockade ihop låtar från deras egenproducerade EPs och skäppte skivan "I'm Alive And On Fire". Och inte förän 2002 som dom fick chansen att släppa sitt första skivbolags-album "Born A Lion". Det är mycket därför Danko Jones har fått en mer kändisstatus i Skandinavien och i ströländer i södra Europa än i övriga världen p.g.a flitigt tournerande på festivaler som Hultsfted, Roskilde och andra stora festival evenemang men har även varit här i Umeå på "The House of Metal" (2009)

Nytt album kommer i maj



Jag personligen blev ett fan av Danko Jones förra året när jag börja jobba på Carlings, och dom skulle spela på The House of Metal som bland annat Mustasch också gjorde, tyvärr va jag tvungen att tacka nej till mitt V.I.P-kort som jag fick genom Carlings p.g.a en fest som jag inte minns något av. Efter att ha gått igenom deras skivor så vart jag helt såld, och Danko Jones är nu ett av de mest spelare band i min ipod (de tycker jag säger mycket) därimot så anser jag att de tre första albumen är klart bäst och de senare blivit lite för mycket radiorock, fortfarande hårda men ett par snäpp högre på kommersiellregeln, refränger o.s.v.

Diskografi:

I'm alive and on fire (2001)
Born a lion (2002)
We sweat blood (2003)
Sleep is the enemy (2006)
Never Too Loud (2008)

Om du är intresserad på va du läst om så har jag en spotifylista här: Top 10 - Danko Jones

"I keep the backseat for loving
I like to drive upfront
And when we're making out
I keep your boy in the trunk" -
Danko Jones - Cadillac

Fear and loating in Las Vegas

Väcktes imorse av att de damp ner något genom dörren, mitt trötta snevridna ansikte sken upp som solen utanför fönstret när ja såg att de va min bok som ja beställt från adlibis.se. Fear and Loathing in Las Vegas av Hunter S. Thompson.

 

 

Karatedelar paketet i två snabba precisa rörelser och slår upp en random sida i boken och läser:

"Apropå seriös", sa jag, "så tycker jag det börjar bli dags att köra lite eter och kokain."
"Glöm etern", sa han "Vi spar den till att dränka in nån matta i sviten med. Men här har du din halva av trippen. Tugga i dig den som tuggummi bara."
Jag tog läskpappersbiten och åt upp den. Min advokat satt nu o fumlade med kokainsaltkaret. Öppnade det. Spillde ut. Började sen skrika och famla i luften, medan vårt härliga vita damm blåste bort över motorvägen och öknen, Några väldigt dyrabara små påtäningare seglade iväg från vår Red Shartk. "Herregud!" stönade han. "Såg du vad Gud just gjorde mot oss?"
"Det där var inte Gud som gjorde!" skrek jag. "Det var
du." Du är en jävla knarksnut! Jar har haft kollen på dina stinkande turer från början, ditt svin!"
"Du kanske bör tänka dig lite för", sa han. Plötsligt viftade han med en stor svart 357 Magnum mot mig."































För mer djupare info skrolla ner till "Hunter S. Thompson" -inlägget.

Momotaro Jeans

Momotaro ”made by hand without compromise”

Även då tekniken och samhället rör sig snabbare och snabbare så finns det en plats där tiden står still, om inte annat rör sig väldigt sakta, Kojima, en liten arbetarstad i Okayama. Där traditionen fortfarande lever vidare, där hantverkare vilkorslöst väver textiler med tekniker som gått genom flera generationer. Kojima är hem för Momotaro Jeans.

 

Namnet Momotaro kommer från den japanska mytologin och som är en populär japansk folkhjälte från Edo perioden 1603-1868. Enligt dagens sagor komme han till jorden innuti en jättepersika (såklart!) och flytandes längs floden hittades perikan av en gammal, barnlös kvinna, som upptäckte pojken när hon försökte äta den. Han förklarade då för henne och hennes man att han hade kommit från himlen för att bli deras son, dom döpte han Momo- (persika) Taro (som är ett populärt pojknamn)

 

När han blivit äldre lämnade han föräldrarna och begav sig mot ön Onigashima för att förinta demoner, på sin väg blev han vän med en talande hund, en apa och en fågel...

 

 

Momotaro Jeans använder sig bara av det bästa som världen kan erbjuda, Zimbabwe bomull som sägs vara bäst i världen som är vävd i gamla handvävstolar som det bara finns två kvar i världen av. Det vävs ca 1 meter på ett åtta timmars pass. Hand färgad i naturindigo från egen färgfabrik och äkta silverknappar.

Man märker ju att Momotaro verkligen kan spänna sina muskler när det gäller att ta fram autentisk denim kvalité, och det märker man inte minst av i deras Gold Label kollektion då dom använder sig av hela sitt arsenal:

 

Momotaro Jeans består av fyra kollektioner, Gold Label, War Label, Copper Label och Vintage Label, här följer ett urplock från dem.

 

Gold Label är handfägat i natur indigo och vävda i handvävstolar, tvättas med sjöextrakt som liknas med den inlands-sjö som heter Seto och tydligen innehåller såpass mycket mineraler att det ska fixera indigon. Behandlas t.o.m med Sake. Priset på dom här jeansen som finns i Gold Label ligger som du förstår väldigt högt, priser från 7’000 - 15’000kr

 

Det här är G003-A Wide straight, easy-fit med hög midja med ett pris som ligger på ca 7’000 kr



Copper Label Har en havcirkel på högra bakfickan som symboliserar en periska. Naturlig indigo på framfickornas insida och innsida bak där byxorna är ihopsydda. Zimbabwe bomull, Momotaro Jeans orginalfärg som återfinns i de första inhemska japanska blå jeansen. Tvättas med sjöextrakt.

 

G003-MB Pris: 2’600  ~ 1’800 kr

 

War Label Den mörkaste indigo blå serien, 15,7 oz, super-tät 6s Zimbabwe bomullsgarn. Vita linjer som symboliserar den Japanska samurai och krigstraditionen.

 

0905 Pris: 2’400 ~ 1’900 kr

 

Vintage Label är 15.7 raw denim vävd med 0’s garn (tyngsta) som gör dessa modeller till verkligt stabila jeans. Färgad med den mörkaste indigo blå färgen, även fast det kallas mörkaste så faller själklart färgen. Vintage Label har inga stickes på bakfickan som ger känslan av genuina jeans, gjort för funktion, mindre "show-off". 100% Zimbabwe bomull, rådjur skin patch

 

0701 – Thight Straight. Pris: ~ 2´200 kr



Jag har sagt till vissa att mitt nästa par jeans ska vara naturindigo! det va kanske lite förhastast, kanske inte nästa... och paret efter det men definitivt någon dag i mitt liv skall ja skaffa mig ett par, sanna mina ord! kanske momotaro, kanske inte, vi får se.


Momotaro Jeans - Japan's Most Expensive

 

Det här är det paret som kvinnan på youtube klippet håller upp som gick på 178500 jpy, vilket motsvarar ca 15'225 kr.

 

Källor: Nordic Denim House * Context * Selvage & Such * Denimdyrkarn * Denim Therapy * Momotaro.eu


KISS till Sverige


I sommar drar Kiss över Sverige med sin "Sonic Boom Over Europe: From The Beginning To The Boom". Senast dom va i Sverige va 2008 på deras "Alive 35" turné och innan det var de 9 år sen, så trycket efter de biljetterna var enormt, 32 500 stycken tog slut efter 20 min. Men till konserten den  12/Juni 2010 verkar det finnas kvar, iaf om man ska tro länken i slutet.

Kiss - Detroit Rock City (Stockholm 2008)


Om jag ska ge en tillbaka blick på mina erfarenheter av Kiss så är det inte så mycket, men det ja minns mest är att när jag va liten så spelade jag mycket hockey och kring 13 års ålder så spelade jag hockey i Nysätra IF.
Vi hade Pappas gammla vinylspelare i garaget med bland annat Kiss album Destroyer och jag minns hur jag kunde sitta med vinylomslaget i knäet medans Pappa knytte mina skridskor och predika om hur bra det va att lyssna på rock innan matcherna för då kommer man igång och blir taggad... jag va tolv-tretton, jag va mer intresserad av Gene Simmons platådojjor som han bar på omslaget, men Seriöst!? har ni sett hur dom ser ut!?

Kiss - Destroyer


---Starchild-----------The Demon----------Space Ace---------The Catman---
Paul Stanley       Gene Simmons         Tommy Thayer      Peter Cris

 

Just nu sitter jag i Umeå och jag känner bara, "Fan, va jag vill se dom!" dom kommer ju inte hålla på länge till, nu har man chans att se fenomenet som det har gjorts film om*, KISS! "the hottest band in the world" och jag ska inte se dom? varför? precis, det finns ingen anledning att inte se dom, så jag har bara en fråga, Vem är med mig?

* jag anser iaf att filmen Detroit Rock City är en hyllning till bandet

Sonic Boom Over Europe: From The Beginning To The Boom"

Dagens Låt.

Som hjäpte mig igenom ett tidigt träningspass, fjärde dagen i rad och kroppen börjar göra uppror, som i puberteten. Jag kan säga de att efter 3 slappa månader har man blivit Svag, svag som en 15 årig kille som har en halvnaken tjej i sängen som mimar "ta mig" men är för fitträdd för att bara gå in o ta fan för sig, gillar min metafor.

Men med lite tung metal så startas pulsen om man är redo att köra... med träningen då. Dagens låt är andra singeln från Slipknots - All Hope Is Gone och släpptes 2008, Ville egentligen ha utan video då de framhäver musiken tydligare men det fanns ingen på tuben så videon får duga.

Slipknot - Psychosocial


Wrangler Blue Bell SS10

Snart kommer den, om ja inte minns helt fel kommer det att komma spår av Wranglers nya Blue Bell kollektion nu i Februari och Mars. Och Wrangler har uppdaterat sin Blue bell sida så check it out här! Wrangler Blue Bell

Saker jag kommer ta med mig från kollektionen:

100% Ljusa denimskjortan - Clay (har ju den otvättade så det är ju inte mer än rätt)

90% Blå slips

70% Blåa vesten - Bobby

kanske

20% Ljusa Denim jacket - Trevor (Men de kanske är lite ovärt, har ju redan den slitna från 09)

/denim-dank

Ben&Jerry´s till Umeå?

Igår på Carlings när jag jobbade med Jessica komme det fram en man ca ~ 27 år och frågade Jessica om vi skulle stänga butiken, han såg lite stressad ut så Jessica sade -"eh näe.. vadå då?"

Man - "Jag håller på och leta en lokal"

Jess - "okej, får man fråga va du ska öppna?"

Man - "Får egentligen inte säga något men, Ben&Jerry's!"

Så vi får se va som dyker upp, en gissning borde ju vara att något borde hända innan sommaren!

Dagens Kortfattade snabb fakta: om Ben&Jerry´s:
Ben & Jerry´s Homemade Inc. startade i Vermont 1978 av barndomskompisarna och hippisarna Ben Cohen och Jerry Greenfield. De använde bara färsk grädde och mjölk från traktens kossor och kastade bara i saker som dom själva tyckte om, och ju större bitar desto bättre.

Ben&Jerry´s slog igenom i sverige på allvar 2004 och i Umeå 2007 på ICA Maxi om man ska tro Stinas Umeåblogg - När du vill avnjuta ett litet leende till fikat

Det finns över 30 olika smaker men det finns bara en vinnare och det är... HALF BAKED!,
finns egentligen ingen utmanare.. för den är helt enkelt bäst!

Half Baked vinner med juryns motivering:
"en utsökt chokladsmak med smaskiga brownies och en cookiedough som får självaste Homer Simpson att skrika cookie-Dough! get it? cookie... Dough!!"

Nyförpackning -> 

glass i stora lass

Forts. Denim Demon

Här nedan finns en länk som leder till tv4play och Nyhetsmorgon där dom har besök av Denim Demon och deras försökskaniner, mycket sevärd för dig som gillade tidigare inlägget och delen med "Projekt Ware out"
Nyhetsmorgon - Trendjeans med renblod och snusfläckar
-"Oskar Olsson och Anton Olsson från Denim demon har låtit samerna Per-Henrik Bergquist och Janåke Johnsson bära deras jeans i sju månader. Nu säljs byxorna i butik."

/dank-hoe

Denim Demon...

...Grundades 2007 av tre bröder och deras far, men drivs tills stora delar av Anton  och Oskar Olsson. Konceptet Denim Demon strävar efter är en hög kvalité och tidlös touch på sina jeans. Eftersom familjen har Samiska rötter har inspirationen hämtats därifrån, bland annat har alla passformar döpts efter sydsamiska namn,

Aajja till exempel som betyder Farfar, som har en rakpassform med normal midja.



En annan kul detalj som dom gjorde va en Ren-on-Hide Patch (patch med renhår) som hämtar en direkt inspiration från Lee 101b och z som kör Hair-on-hide (hästhår)



En annan sak som dråg åt sig blickar va ett projekt som började sommaren 2008 som tog Denim Demon till media ytan 2009, då resultaten från de 7 par otvättade jeans de skickat till till 7 Samer kom tillbaka. Samerna med lite olika arbetsysslor fick bära sina Aajja jeans i 7 månader med enda kravet var att inte tvätta dom. De tre med snyggast slitning skulle komma i Denim Demons fjärde kollektion. Här följar ett urplock:

Jan-Åke: Som bar en stor kniv på vänster sida som man kan se slitningar ifrån. Kan även se en hel den blodfläckar då byxorna (självklart) var med när renar slaktades.



En annan är Per Guttorm som va en renskötare från Norge, och som körde mycket motorkross på fritiden. Han skickade/glömde även 2 Norska kronor i fickan och kommer att finnas i de hundra paren som skickas ut till utvalda butiker.




/d


Dagens Låt.

Kommer från skivan Significant Other som anses vara Limp Bizkits genombrott och som sålde 634'000 kopior.

Limp Bizkit - Nookie


/D


Hunter S. Thompson

En amerikansk författare och journalist som blev känd med boken "Hells Angels: en sällsam och skrämmande legend" Där Thompson tillbringade en längre tid tillsmmans med Hell's Angels, en bok som beskriver Amerikas största maffiaexport innifrån. Så KJ när du har läst klart den så vill jag låna den.

En bok som är snäppet kändare än tidigare nämda är "Fear and Loathing in Las Vegas" som även blivit filmatiserad med Johnny Depp och Benicio del Toro i huvudrollen. Hunter S. Thompson (J. Depp) och hans advokat och goda vän Oscar Zeta Acosta (B. del Toro) skickas iväg till Las Vegas för att bevaka ett motorcykelrace men istället på eget initiativ tar upp jakten på den amerikanska drömmen, med en bil full av droger.

-"I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they’ve always worked for me."
— Hunter S. Thompson

Hunter S. Thompson va upphovsman till den så kallade Gonsojournalistiken och gjorde sig känd genom sins utseendemässiga attriut: Han bar ofta solglasögon, solhattar och hawaiiskjortor. Han använde alltid cigarettmunstycke när han rökte, vilket jag tycker bidrar till en otroligt exentrisk image. 

-"o we shall let the reader answer this question for himself: who is the happier man, he who has braved the storm of life and lived or he who has stayed securely on shore and merely existed?"
— Hunter S. Thompson


"Gonzo-näven" som Hunter S. Thompsons använde i sin kampanj 1970 då han ställde upp i valet till sheriff i Aspen. Näven har blivit en symbol för Thompson och gonzojounalistik som helhet.

"THE EDGE– there is no honest way to explain it because the only people who really know where it is are the ones who have gone over."
— Hunter S. Thompson



"Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming– “Wow! What a Ride!”
— Hunter S. Thompson



"Every now and then when your life gets complicated and the weasels start closing in, the only cure is to load up on heinous chemicals and then drive like a bastard from Hollywood to Las Vegas … with the music at top volume and at least a pint of ether."
— Hunter S. Thompson


Some people will tell you that slow is good – but I’m here to tell you that fast is better.  I’ve always believed this, in spite of the trouble it’s caused me.  Being shot out of a cannon will always be better than being squeezed out of a tube.  That is why God made fast motorcycles, Bubba…
— Hunter S. Thompson

Hunter S. Thompson ger mig bilden av att vara en man som levde sitt liv fullt ut och gjorde det i 180 km i timmen, hans destruktiva men också visa citat tycker jag återspeglar det. På ett sätt kan man inte låtas bli att inspireras av hans sätt att leva, kanske inte delen med att skjuta in kemikalier i blodet men att livet inte ska vara en resa till graven.

Hunter S. Thompson sköt sig själv 20 Februari 2005 i sitt hem i Aspen.
... och hans gode vän och advokat Oscar Zeta Acosta försvann 1979 i Mexiko och dödförklarades samma år. Hans sista ord va ett samtal till hans son där han sa -"jag skulle gå på en båt med vit snö".

Källor: the selvage yard - adlibris - wikipedia

/Danko

 

 

 


RSS 2.0