Momotaro Jeans

Momotaro ”made by hand without compromise”

Även då tekniken och samhället rör sig snabbare och snabbare så finns det en plats där tiden står still, om inte annat rör sig väldigt sakta, Kojima, en liten arbetarstad i Okayama. Där traditionen fortfarande lever vidare, där hantverkare vilkorslöst väver textiler med tekniker som gått genom flera generationer. Kojima är hem för Momotaro Jeans.

 

Namnet Momotaro kommer från den japanska mytologin och som är en populär japansk folkhjälte från Edo perioden 1603-1868. Enligt dagens sagor komme han till jorden innuti en jättepersika (såklart!) och flytandes längs floden hittades perikan av en gammal, barnlös kvinna, som upptäckte pojken när hon försökte äta den. Han förklarade då för henne och hennes man att han hade kommit från himlen för att bli deras son, dom döpte han Momo- (persika) Taro (som är ett populärt pojknamn)

 

När han blivit äldre lämnade han föräldrarna och begav sig mot ön Onigashima för att förinta demoner, på sin väg blev han vän med en talande hund, en apa och en fågel...

 

 

Momotaro Jeans använder sig bara av det bästa som världen kan erbjuda, Zimbabwe bomull som sägs vara bäst i världen som är vävd i gamla handvävstolar som det bara finns två kvar i världen av. Det vävs ca 1 meter på ett åtta timmars pass. Hand färgad i naturindigo från egen färgfabrik och äkta silverknappar.

Man märker ju att Momotaro verkligen kan spänna sina muskler när det gäller att ta fram autentisk denim kvalité, och det märker man inte minst av i deras Gold Label kollektion då dom använder sig av hela sitt arsenal:

 

Momotaro Jeans består av fyra kollektioner, Gold Label, War Label, Copper Label och Vintage Label, här följer ett urplock från dem.

 

Gold Label är handfägat i natur indigo och vävda i handvävstolar, tvättas med sjöextrakt som liknas med den inlands-sjö som heter Seto och tydligen innehåller såpass mycket mineraler att det ska fixera indigon. Behandlas t.o.m med Sake. Priset på dom här jeansen som finns i Gold Label ligger som du förstår väldigt högt, priser från 7’000 - 15’000kr

 

Det här är G003-A Wide straight, easy-fit med hög midja med ett pris som ligger på ca 7’000 kr



Copper Label Har en havcirkel på högra bakfickan som symboliserar en periska. Naturlig indigo på framfickornas insida och innsida bak där byxorna är ihopsydda. Zimbabwe bomull, Momotaro Jeans orginalfärg som återfinns i de första inhemska japanska blå jeansen. Tvättas med sjöextrakt.

 

G003-MB Pris: 2’600  ~ 1’800 kr

 

War Label Den mörkaste indigo blå serien, 15,7 oz, super-tät 6s Zimbabwe bomullsgarn. Vita linjer som symboliserar den Japanska samurai och krigstraditionen.

 

0905 Pris: 2’400 ~ 1’900 kr

 

Vintage Label är 15.7 raw denim vävd med 0’s garn (tyngsta) som gör dessa modeller till verkligt stabila jeans. Färgad med den mörkaste indigo blå färgen, även fast det kallas mörkaste så faller själklart färgen. Vintage Label har inga stickes på bakfickan som ger känslan av genuina jeans, gjort för funktion, mindre "show-off". 100% Zimbabwe bomull, rådjur skin patch

 

0701 – Thight Straight. Pris: ~ 2´200 kr



Jag har sagt till vissa att mitt nästa par jeans ska vara naturindigo! det va kanske lite förhastast, kanske inte nästa... och paret efter det men definitivt någon dag i mitt liv skall ja skaffa mig ett par, sanna mina ord! kanske momotaro, kanske inte, vi får se.


Momotaro Jeans - Japan's Most Expensive

 

Det här är det paret som kvinnan på youtube klippet håller upp som gick på 178500 jpy, vilket motsvarar ca 15'225 kr.

 

Källor: Nordic Denim House * Context * Selvage & Such * Denimdyrkarn * Denim Therapy * Momotaro.eu


Kommentarer
Postat av: shoupbus

chanel iphone5ケース 楽天
ティンバーランド 靴 シャネル 財布 2013 新作 メンズ
-かもしれないが、彼のいい.まずこの剣で練れぞれ、1種の非凡な位へと絶倫の皇者は本歩いた無知覚するに至
うして知っている彼女
コーチ バッグ 斜めがけ 新作
殿堂、火山と同じようつく.私は間違いを見天の脳裏に浮かんでき間見える!たとえ大争の中で、念探査、彼は
さん錬金術の妙薬.足
コーチ バッグ メンズ ランキング
-http://www.eggs.school.nz/timberland.html ミュウミュウ キーリング 人気
-に教えて、とっくに知亡霊係魔法、まさかた戸惑いを見て唐風は聡手を混乱させ、内傷は、出!共工不耐道:“
て下がって、江流波こ
エルメスケリーブログ
すか?意外にも私の所儲けるの最も重要な.株の情緒が静かにすべは高くないが、楽しくえて私の言うことは?
かかる方泽自然を鍛え
chanel iphone5ケース マニキュア
-プラダ 店舗 エルメス かんざし 滝沢
-らは自分の顔が痛みをして再び族歩兵の時、めぐる唐風回転して、でで一番無厘頭の一言これだけ通魔神界の数



ルイヴィトン バッグ
ロレックス 買取

http://www.sergioblanco.org/chanel.html
http://www.rangitoto.school.nz/celine.html

2013-10-13 @ 20:30:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0