Denim Demon...

...Grundades 2007 av tre bröder och deras far, men drivs tills stora delar av Anton  och Oskar Olsson. Konceptet Denim Demon strävar efter är en hög kvalité och tidlös touch på sina jeans. Eftersom familjen har Samiska rötter har inspirationen hämtats därifrån, bland annat har alla passformar döpts efter sydsamiska namn,

Aajja till exempel som betyder Farfar, som har en rakpassform med normal midja.



En annan kul detalj som dom gjorde va en Ren-on-Hide Patch (patch med renhår) som hämtar en direkt inspiration från Lee 101b och z som kör Hair-on-hide (hästhår)



En annan sak som dråg åt sig blickar va ett projekt som började sommaren 2008 som tog Denim Demon till media ytan 2009, då resultaten från de 7 par otvättade jeans de skickat till till 7 Samer kom tillbaka. Samerna med lite olika arbetsysslor fick bära sina Aajja jeans i 7 månader med enda kravet var att inte tvätta dom. De tre med snyggast slitning skulle komma i Denim Demons fjärde kollektion. Här följar ett urplock:

Jan-Åke: Som bar en stor kniv på vänster sida som man kan se slitningar ifrån. Kan även se en hel den blodfläckar då byxorna (självklart) var med när renar slaktades.



En annan är Per Guttorm som va en renskötare från Norge, och som körde mycket motorkross på fritiden. Han skickade/glömde även 2 Norska kronor i fickan och kommer att finnas i de hundra paren som skickas ut till utvalda butiker.




/d


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0