Denim Demon del 3

Om ni har följt bloggen så har ni sett i tidigare inlägg om svenska Denim Demon och deras projekt Projekt Ware Out, där  sju samer fick sig ett otvättat par jeans att använda varje dag i 6 månader, och de tre snyggaste skickades till Kojima, Japan, för produktion.


Priset på jeansen ligger på ca 3499:- och är en väldigt limiterad produkt, endast 60 par per tvätt.


Innan vi tittar på bilderna så kan ni ta en tillbakablick på tidigare inlägg och tar del av orginal jeansen.

 

 

Sådär ja, när dom länkarna är avklarade så kan vi gå vidare och ta en titt på dessa otroligt grymma och välarbetade tvättar gjord på japansk selvage denim. Orginal jeansen som du kunde läsa om i tidigare inlägg finns nu i butik, eller ja, i väldigt få men dom finns iaf på Caliroots.com och det är även därifrån jag har fått tag på bilderna. Se och njut.

 


 

Kreatören bakom denna slitning är Jan-Åke Johansson 40 år från samebyn Jänsmässholmen. Hans gör lite allt i allo och förutom att sköta renar jobbar han även extra på ett lokalt hotel.

 

Jan-Åke bar sina jeans nästintill konstant, under älgjakt, slakt och när han kört skoter. En tydlig utmärkande slitning är såklart snusdosan i vänsterfram ficka, tror ingen missa den. Det upprivna på framsidan av höger ben är från när han förflytta sen stora stenar och båda knäna är lite brunaktiga efter en liten olycka när Jan-Åke knäade en hög av ren-avföring. Det är va jag kallar en autentiskt tvätt.

 


 

Per-Henrik Bergkvist är en 32 årig jägare och tapetserare och specialiserad på samiskt handtverk, duodji. Precis som Jan-Åke så bor han i den lilla samebyn Jänsmässholmen på ca 30 invånare.

 

Per-Henriks par jeans fick sig en orderntlig prövning, då han använde de till jakt, långa hikes och motorcykelturer, han var faktiskt den enda som fick lov att tvätta av sina jeans då dom va täckt med kött och blod från en slakt från en älgjakt, lite blod vart dock kvar, som man kan se genom de gulbruna fläckarna. Insömmarna är ordentligt slitna av mycket motorcykelåkande.

 


 

Sist men inte minst och min favorit av de tre, skapad av Per Guttorm en 22 årig och heltids renskötare, han spenderar mycket tid på sin crossmotorcykel och som resultat av det så har han slitit sönder ordentligt nere på vänster ben, men hans mor har sett till att laga och lappat efter att jeansen fastnat i kedjan. Alla drag och detaljer är perfekta kopior på orginalet.

 


 

Om du är intresserad av ett par så finns dom på Caliroots.com.

 

/Danko

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0